EEN COMPLETE AIRCO SERVICE VOOR UW SUBARU OF MITSUBISHI

Bij garage – carrosserie V.J.B. Motors beschikken wij over alle noodzakelijke apparatuur om uw auto airco te controleren, te onderhouden en te reinigen. Wij zijn uitgerust voor de behandeling van de meest recente airco-gassen en -systemen.

Auto Airco Controle

Tijdens een aircocheck controleren we onder meer of uw airco nog voldoende koudemiddel heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Ook controleren we de werking van belangrijke onderdelen als de condensor, verdamper en compressor. En natuurlijk de uitstroomtemperatuur en de staat van het stof- en pollenfilter.

Voor het beste klimaatcomfort in uw auto is regelmatig onderhoud aan de airco absoluut noodzakelijk.

Dank zij een matig of slecht werkende airco kan de auto meer brandstof gaan gebruiken. Immers, met te weinig koelmiddel moet de aircocompressor veel meer werk verzetten. De noodzakelijke smering wordt onvoldoende of slecht en hierdoor ontstaat snel slijtage die vaak onomkeerbaar is en bovendien zorgt voor verstopping in cruciale delen van het systeem.

Buiten de extra kosten kan een slecht werkende airco ook de oorzaak zijn van gezondheidsklachten. Bacteriën, sporen en schimmels zetten zich sneller vast op de componenten van uw airco-installatie bij een slecht werkend systeem en zullen zich graag via de ventilatieroosters gaan nestelen in het interieur. Bij gevoelige personen kan dit allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, hoesten en tranende ogen.

Wacht daarom niet met het onderhoud aan uw airco tot er geen of bijna geen koeling van het systeem meer is of tot u zelf allergische reacties krijgt.

Airco reiniging

Een airco kan een bron zijn voor bacteriën, schimmels, nicotine, pollen en andere micro-organismen.

De omgeving is vochtig, vooral in de zomer warm, en in het kachelhuis is het ook nog donker. Ideale omstandigheden voor bepaalde micro-organismen. Als deze organismen binnen het airco en het verwarming systeem actief zijn zal de lucht die uit de roosters komt kunnen gaan stinken en is het noodzakelijk om de verdamper, kachelradiateur en de luchtleidingen met een bacterie dodende stof te behandelen.

Back to top