fuse ecanter
Pionier en koploper in elektrische vrachtwagens: Daimler Truck viert de Europese première van FUSO's Next Generation eCanter op IAA Transportation 2022. Krachtiger, efficiënter, meer bereik - en een breed scala aan toepassingen: dit is de essentie van de Next Generation eCanter van FUSO, gepresenteerd op de IAA Transportation 2022. Sinds de introductie van de eCanter in 2017, wordt FUSO, de Japanse dochteronderneming van Daimler Truck, beschouwd als pionier en koploper op het gebied van elektrische vrachtwagens en werkt consequent aan de implementatie van duurzame, CO2-neutrale transportoplossingen.
all-wheel drive

Tokio, 15 september 2022 – Subaru Corporation is verheugd dit jaar de 50e verjaardag van het debuut van zijn All-Wheel Drive (AWD)-systeem te vieren. Sinds de introductie van de Subaru Leone 4WD Estate Van, Japans eerste in massa geproduceerde AWD-personenauto, in september 1972, heeft het bedrijf tot op heden ongeveer 21 miljoen*1 AWD-voertuigen geproduceerd.

AWD-modellen zijn momenteel goed voor 98%2 van Subaru’s wereldwijde verkoop, en al die AWD-modellen3 zijn uitgerust met het Subaru Symmetrical AWD-systeem met de horizontaal tegenover elkaar geplaatste “Boxer”-motor.

Het meest onderscheidende kenmerk van Subaru’s Symmetrical AWD is een symmetrisch geplaatste aandrijflijn in combinatie met een in lengterichting gemonteerde boxermotor die in lijn daarmee is geplaatst. De combinatie van het lage zwaartepunt van de boxermotor en de superieure gewichtsbalans van de symmetrische aandrijflijn maximaliseert de stabiliteit en tractie die [...]

triatlon Hasselt

Op zondag 18.09.2022 zal in Kuringen de eerste editie van de Triatlon Hasselt plaatsvinden. Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours langs het jaagpad en vlak loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zullen talrijke mogelijkheden voor supporters niet ontbreken in deze spectaculaire triathlon. IronTeam Hasselt organiseert in samenwerking met Stad Hasselt een 1/8ste triatlon event in onze Limburgse hoofdstad.

Met dit event wil Ironteam Hasselt triatlon en gezond sporten in de kijker zetten. Bij Subaru en V.J.B. Motors geloven we dat er geen betere manier is om gezond te worden dan door jezelf tot het uiterste te drijven terwijl je geniet van het buitenleven. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan de organisatie van dit uniek evenement.

Full Hasselt Logo

Voor het sportief seizoen 2022-2023 is V.J.B. Motors met Subaru sponsor van de Hasseltse zaalvoetbalclub Full Hasselt

Full Hasselt speelt in eerste nationale KBVB Futsal, heeft 20 teams en meer dan 250 leden verspreid over zowel jongerenteams, dames- en herenteams. Voor het komende seizoen wil Full Hasselt evolueren naar de top 6 van het nationale Futsal en minstens in de linker tabelhelft eindigen. V.J.B. Motors ondersteunt hen graag bij deze sportieve doelstellingen.

Wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond in de sporthal Alverberg te Hasselt.

Meer info vind je op de website https://fullhasselt.be/

of volg hen via Facebook of Instagram.

piaggio porter np6
V.J.B. Motors is voortaan officiële verdeler van Piaggio Commercial en biedt de nieuwe Piaggo Porter NP6 aan op de Limburgse markt. De Piaggio Porter NP6 is de nieuwste telg in het gamma bedrijfsvoertuigen van Piaggio. Het betreft een bijzonder compact en efficiënt voertuig, zowel wat betreft laadvermogen, rijeigenschappen en milieuvriendelijkheid.
Brussel, 31 Augustus 2022, Subaru Corporation heeft in juni de grens van vijf miljoen verkochte Subaru’s met EyeSight-rijhulpsysteem wereldwijd overschreden. De mijlpaal werd bereikt 14 jaar en een maand nadat het systeem in mei 2008 voor het eerst in Japan werd geïntroduceerd. Voor meer info omtrent de veiligheidssystemen van Subaru zie https://www.subaru.eu/safety
Evetta family
e Evetta is een volledig elektrisch licht voertuig en opvolger van het icoon uit 1954. De retro-look doet denken aan de coolheid van de jaren 50 in combinatie met tijdelijke stedelijke mobiliteit. Het miniatuurvoertuig is eenvoudig, ruimtebesparend, licht, volledig elektrisch en rijdt nagenoeg emissievrij. De eerste voertuigen komen in de zomer van 2023 op de Duitse markt.
Daimler Truck AG-dochter Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC, "FUSO") zal de volgende generatie van zijn FUSO eCanter presenteren op de IAA Transportation 2022 in Hannover van 20-25 september.
America, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de autofabrikant op de eerste plaats staat op het gebied van veiligheid, rijprestaties en servicekwaliteit, en ook de beste is van andere autofabrikanten voor betrouwbaarheid, productkwaliteit en algemene ACSI ® Score in de 2022 American Customer Satisfaction Index Survey (ACSI) Automobile Study.

• Eerste FUSO-bus geïntroduceerd in 1932
• Iconisch merk hoeksteen in Aziatische portfolio van Daimler Truck
• FUSO levert vrachtwagens en bussen aan meer dan 170 landen, goed voor een kwart van de verkoop van Daimler Trucks
• Aanstaande lancering van Next Generation eCanter

Leinfelden-Echterdingen – Daimler Trucks Aziatische dochteronderneming Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC; “FUSO”) viert de 90e verjaardag van het merk FUSO. De oorsprong van de iconische FUSO-naam gaat terug tot mei 1932, toen Mitsubishi’s eerste bus, de “B46 type deelauto”, vervaardigd op de Kobe Shipyard van de voormalige Mitsubishi Shipbuilding, werd FUSO genoemd. Deze naam werd gesuggereerd door een ingenieur op de scheepswerf. Het verwijst oorspronkelijk naar een grote heilige boom en wordt nu gebruikt als naam voor de hibiscusbloem. De 7 meter lange bus met 38 zitplaatsen was uitgerust met een 7 liter, 6 cilinder en 100 pk sterke benzinemotor. Ter herdenking van de eerste levering van de bus [...]

Back to top