Subaru Solterra

De SUBARU SOLTERRA EV brengt de wereldvermaarde betrouwbaarheid, de modernste veiligheidstechnologie en de legendarische vierwielaandrijving van het merk SUBARU samen in een milieuvriendelijke, 100% elektrische SUV.

De Subaru Solterra is de eerste volledig elektrische SUV van SUBARU

De wereld heeft zoveel te bieden

Tijdens de ontwikkeling van de Subaru SOLTERRA, de eerste BEV van het merk dat wereldwijd wordt gelanceerd, heeft Subaru de nadruk gelegd op het overtreffen van de klantverwachtingen van een BEV en er een praktisch voertuig van gemaakt zodat klanten er comfortabel en vol vertrouwen voor kunnen kiezen, omdat de auto de hoeksteen van Subaru’s toekomstige BEV’s zal zijn. Tegelijkertijd zet Subaru, omdat het een Subaru SUV is, in op het maken van een auto die bestaande Subaru-klanten het gevoel biedt dat het een echte Subaru is.

Door alle goede eigenschappen van een BEV te combineren met de kernwaarde ‘enjoyment and peace of mind’ waar Subaru als sinds jaar en dag voor staat, is de Subaru SOLTERRA gebouwd als een authentieke SUV in een milieuvriendelijk pakket, die kan worden gebruikt met dezelfde gemoedsrust zoals de bestaande Subaru SUV-modellen. 

EXTERIEUR EN INTERIEUR

De naadloos ontworpen hexagonvormige grille staat voor de energie-efficiëntie van een BEV. De carrosserie met de horizontale lijn de begint bij de grille en de dynamische spatborden die van binnenuit naar buiten buigen laten de kracht van een SUV zien.

e-SUBARU GLOBAL PLATFORM

Door gebruik te maken van de kennis die is opgedaan met het hooggewaardeerde Subaru Global Platform, hebben we het e-Subaru Global Platform samen met Toyota Motor Corporation ontwikkeld als een special voor BEV’s bedoeld platform.
Het e-Subaru Global Platform zorgt voor een rijervaring met superieure dynamische eigenschappen, die zorgen voor een hoge stabiliteit en handelbaarheid als antwoord op de stuurbewegingen van de bestuurder.

De accupakketten met hoge capaciteit zijn, zoals dat hoort bij een BEV, onder de vloer geplaatst en worden gebruikt als deel van de structuur, geven een laag zwaartepunt en zorgen voor carrosseriestijfheid en -stevigheid.

RIJPRESTATIES / AWD-SYSTEEM

De Subaru SOLTERRA is voorzien van een nieuw systeem dat de voor- en achterwielen aandrijft met gescheiden motoren. Met dank aan de expertise in AWD-technologie, nauwkeurige controle over de vier wielen, die Subaru in vele jaren heeft opgedaan, en de behendige respons van de elektromotoren en de flexibele aandrijfkracht tussen voor- en achteras, benut de Subaru SOLTERRA optimaal de grip van de vier wielen en biedt een rijbeleving met vertrouwen en gemoedsrust.

Net zoals de andere Subaru SUV-modellen beschikt de Subaru SOLTERRA over het X-MODE AWD-controlesysteem dat het gevoel van veiligheid op slecht wegdek vergroot. Door toevoeging van de nieuwe Grip Control-functie, die het mogelijk maakt om de auto op constante snelheid te laten rijden terwijl de auto ook op slecht wegdek gestabiliseerd wordt, is de bruikbaarheid verder vergroot.

VEILIGHEID

Door de skeletstructuur van elk carrosseriedeel uit te denken en de materiaalsterkte te optimaliseren, profiteert de Subaru SOLTERRA zowel van gewichtsbesparing als van superieure botsveiligheid.

In het geval van een aanrijding absorbeert de structuur die het gewicht naar de verschillende carrosseriegeraamtes overbrengt efficiënt de botsenergie. Dat beschermt niet alleen de inzittenden van de auto, maar beschermt eveneens de hoog-voltagecomponenten in de BEV.

Back to top