Triatlon komt terug naar Hasselt!

Triatlon komt terug naar Hasselt!

Op zondag 18.09.2022 zal in Kuringen de eerste editie van de Triatlon Hasselt plaatsvinden. Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours langs het jaagpad en vlak loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zullen talrijke mogelijkheden voor supporters niet ontbreken in deze spectaculaire triathlon. IronTeam Hasselt organiseert in samenwerking met Stad Hasselt een 1/8ste triatlon event in onze Limburgse hoofdstad.

Met dit event wil Ironteam Hasselt triatlon en gezond sporten in de kijker zetten. Bij Subaru en V.J.B. Motors geloven we dat er geen betere manier is om gezond te worden dan door jezelf tot het uiterste te drijven terwijl je geniet van het buitenleven. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan de organisatie van dit uniek evenement.

De sprint afstand is de ideale manier voor nieuwsgierigen om kennis te maken met deze sport! Voor de competitiebeesten is dit event tevens het Limburgs Kampioenschap. Bij een 1/8ste triatlon zwemmen de atleten 500m in het Albertkanaal, fietsen 25km en lopen daarna nog eens 5 km. Tijdens de fietsproef is stayeren/drafting toegestaan wat de wedstrijd extra spectaculair maakt. Voor de editie 2022 is er een recreatieverbod in het Albertkanaal wegens de aanwezigheid van Blauwalgen, waardoor de wedstrijd zal omgevormd worden naar een Duatlon (loop-fiets-loop).

Ook sportieve doelen? Wordt onderdeel van onze community. Wordt Subarist op Strava. Sluit je aan bij onze Subarist Strava Club. Deze club verbindt alle V.J.B.-en Subaru-enthousiastelingen, hun familie en vrienden met een actieve levensstijl, ongeacht of uw favoriete atletische uitdagingen op de weg, in het water, op de fiets of ergens anders plaatsvinden. Rijf die digitale finisher-badges binnen, maak kans op leuke gadgets en win coole prijzen met onze groeps- en segmentchallenges.

Meer info: https://www.ironteamhasselt.be/wedstrijd

Back to top