Subaru viert 50e verjaardag van zijn All-Wheel Drive-systeem

Subaru viert 50e verjaardag van zijn All-Wheel Drive-systeem

Tokio, 15 september 2022 – Subaru Corporation is verheugd dit jaar de 50e verjaardag van het debuut van zijn All-Wheel Drive (AWD)-systeem te vieren. Sinds de introductie van de Subaru Leone 4WD Estate Van, Japans eerste in massa geproduceerde AWD-personenauto, in september 1972, heeft het bedrijf tot op heden ongeveer 21 miljoen*1 AWD-voertuigen geproduceerd.

AWD-modellen zijn momenteel goed voor 98%2 van Subaru’s wereldwijde verkoop, en al die AWD-modellen3 zijn uitgerust met het Subaru Symmetrical AWD-systeem met de horizontaal tegenover elkaar geplaatste “Boxer”-motor.

Het meest onderscheidende kenmerk van Subaru’s Symmetrical AWD is een symmetrisch geplaatste aandrijflijn in combinatie met een in lengterichting gemonteerde boxermotor die in lijn daarmee is geplaatst. De combinatie van het lage zwaartepunt van de boxermotor en de superieure gewichtsbalans van de symmetrische aandrijflijn maximaliseert de stabiliteit en tractie die inherent zijn aan vierwielaandrijving, en biedt uitstekende rijprestaties in verschillende weers- en wegomstandigheden. Naast deze hardwarevoordelen heeft Subaru zijn AWD-capaciteiten voortdurend aangescherpt onder de filosofie van “mensgerichte autoproductie”, om een ​​groter gevoel van eenheid met het voertuig te creëren, wat meer “plezier en gemoedsrust” biedt aan de bestuurder en passagiers.

De AWD-technologie van Subaru blijft zich ook in elektrische voertuigen ontwikkelen. In de met “e-BOXER” uitgeruste modellen*4 die in Japan en andere regio’s over de hele wereld worden verkocht, maakt een zeer responsieve motor een nauwkeurigere controle van AWD mogelijk, wat een groter gevoel van veiligheid biedt op een glad wegdek zoals op sneeuw of ijs en een verbeterd rijvermogen op ruwe wegen.

Het tweemotorige AWD-systeem dat in de geheel nieuwe Solterra elektrische SUV is toegepast, is ontwikkeld met gebruikmaking van de expertise die is opgedaan met het motor-AWD R&D-initiatief van het bedrijf, gelanceerd in 2005, en biedt het rijvermogen en het rijplezier dat kenmerkend is voor Subaru.

“Als een van de kerntechnologieën die Subaru’s toewijding aan veiligheid en rijplezier ondersteunen, is Subaru’s AWD-systeem gedurende een halve eeuw voortdurend verbeterd”, aldus Tomomi Nakamura, President en CEO van Subaru Corporation. “Tegen het tijdperk van elektrificatie zullen we onze lang gecultiveerde AWD-capaciteiten verder verfijnen met elektrificatietechnologie en doorgaan met het nastreven van het ‘Subaru-verschil’, zoals stabiliteit, rijdynamiek en handling.”

Subaru zal zich blijven inzetten om onze klanten over de hele wereld “plezier en gemoedsrust” te bieden door zijn unieke kerntechnologieën verder te verbeteren en tegelijkertijd de fusie van deze en toekomstige technologieën te bevorderen om te voldoen aan de behoeften van de veranderende tijden.

*1 Vanaf 15 september 2022. Inclusief andere AWD-systemen dan de Symmetrical AWD.

BRON: Subaru Europe, https://www.subaru.eu/media/subaru-celebrates-50th-anniversary-of-its-all-wheel-drive-system

Back to top