Subaru Solterra haalt vijf sterren in 2022 Euro NCAP-veiligheidstest

Subaru Solterra haalt vijf sterren in 2022 Euro NCAP-veiligheidstest

Tokio, 30 november 2022 – Subaru Corporation heeft aangekondigd dat de Subaru Solterra (Europees model) de maximale algemene beoordeling van vijf sterren heeft behaald in het 2022 European New Car Assessment Program (Euro NCAP) *1 veiligheidsprestatietest*2. Dit is Subaru’s 10e hoogste beoordeling in de Euro NCAP-veiligheidstests na de vijfsterrenbeoordeling die Outback in 2021 won.

De Euro NCAP evalueert “Bescherming van inzittenden van volwassenen”, “Bescherming van inzittenden van kinderen”, “Bescherming van kwetsbare weggebruikers” en “Safety Assist” en de Solterra heeft op alle vier de beoordelingsgebieden scores*3 geregistreerd die boven de vereiste minimumdrempel liggen. Met name behaalde de Solterra de opmerkelijke score in de Child Occupant Protection met maximale score in Crash Test Performance van zowel frontale als laterale impact op basis van 6 en 10 jaar oude kinderen.

Solterra adopteerde e-Subaru Global Platform, een gezamenlijk ontwikkeld BEV-speciaal platform met Toyota Motor Corporation. Bij een aanrijding absorbeert de structuur met meerdere laadpaden de botsenergie op efficiënte wijze en beschermt het de inzittenden van het voertuig.

Solterra kreeg ook een zeer hoge score voor Autonomous Emergency Braking (AEB) Car-to-Car*4 in Safety Assist-beoordeling dankzij het preventieve veiligheidssysteem “SUBARU Safety Sense”. Bovendien behaalde Solterra een opmerkelijke score voor AEB Fietser*5 op het toetsingsgebied Kwetsbare Weggebruikers. Het systeem presteerde goed in de tests van zijn reactie op voetgangers en fietsers, met vermeden botsingen in de meeste testscenario’s, evenals op andere voertuigen.

Om het doel na te streven om “iedereen gelukkig te maken”, zal Subaru de veiligheid blijven verbeteren door middel van zijn primaire, rijdende, passieve, preventieve en nieuw toegevoegde verbonden veiligheidstechnologieën volgens zijn “allround veiligheid”-principe, dat ten grondslag ligt aan plezier en gemoedsrust aandacht voor alle chauffeurs en passagiers. Met deze inspanningen streeft Subaru Corporation naar nul dodelijke verkeersongevallen*6 in 2030.

*1: Een onafhankelijk agentschap bestaande uit Europese regeringen en Europese automobilisten- en consumentenorganisaties

*2: De gezamenlijk ontwikkelde Toyota bZ4X (Europees model) werd gebruikt als testvoertuig

*3: Subaru Solterra volwassen inzittendenbeschermingsscore: 88%, kinderen inzittendenbeschermingsscore: 87%, kwetsbare weggebruikersscore: 79%, Safety Assist-score: 91%, van het laatste Euro NCAP-beoordelingsprotocol

*4: Subaru Solterra AEB Car-to-Car (pre-collision systeem) score: 5,8/6 punten

*5: Subaru Solterra AEB Fietsersscore: 8,7/9 punten

*6: Nul dodelijke verkeersongevallen onder inzittenden van Subaru-voertuigen en mensen die in botsing kwamen met Subaru-voertuigen, inclusief voetgangers en fietsers

Bron: Subaru Corporation

https://www.subaru.co.jp/news-en/2022_11_30_120145/?utm_source=newsletter-en
Back to top