Start van de productie voor de nieuwe lichte vrachtwagen FUSO Canter van Daimler Truck in Europa

Start van de productie voor de nieuwe lichte vrachtwagen FUSO Canter van Daimler Truck in Europa

Stuttgart / Tramagal – FUSO, dochteronderneming van Daimler Truck, kondigt de start van de productie (SOP) van de nieuwste generatie FUSO Canter in Europa aan. Vanaf december 2021 rolt de lichte vrachtwagen van de productielijn in de Europese FUSO-fabriek in Tramagal, Portugal. De SOP van de nieuwste generatie markeert de volgende mijlpaal in het succesverhaal van de FUSO Canter.

Het nieuwe model wordt geleverd met een opvallende herontworpen cabine, evenals verbeteringen in veiligheid en comfort. Met het nieuw ontwikkelde compacte uitlaatsysteem voldoet de lichte vrachtwagen nu ook aan de EURO VI – STEP E-emissienorm. De nieuwe FUSO Canter is sinds augustus 2021 verkrijgbaar via het FUSO-retailnetwerk in heel Europa.

Fuso Canter 2022

Philipp Panter, Head of Sales, Marketing & Customer Service bij FUSO Europe zegt: “Al tientallen jaren is de FUSO Canter een internationale bestseller in het segment van lichte vrachtwagens vanwege zijn toonaangevende draaicirkel, laadvermogen en uitstekende veelzijdigheid. Sinds de marktintroductie in 1963 zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen FUSO Canter geproduceerd. Met de productiestart van vandaag kijken we ernaar uit om onze Europese klanten een belangrijke upgrade te bieden op het gebied van veiligheid, comfort en een nieuw modern cabineontwerp.”

De FUSO Canter van Tramagal is ontwikkeld in Japan en wordt in Europa gebouwd. De meeste onderdelen zijn afkomstig van meer dan 90 Europese leveranciers, zoals de motor, ascomponenten, veren, remmen, banden, koplampen en verlichting, evenals stoelen en uitgebreide interieurbekleding. FUSO levert voornamelijk gereedschapsintensieve onderdelen voor de cabine en het frame uit Japan, evenals asonderdelen, het stuur, de verwarmings- en airconditioningsystemen, evenals de innovatieve Duonic transmissie met dubbele koppeling.

“De start van de productie van vandaag markeert een trots moment voor ons allemaal hier in de Europese FUSO-fabriek in Tramagal. Sinds 1980 hebben we bijna 240.000 FUSO-trucks geproduceerd. Nu zal de nieuwe FUSO Canter aan deze erfenis bijdragen, die vanaf vandaag van de productielijn rolt en zoals altijd betrouwbaar voldoet aan de veeleisende kwaliteitsnormen van FUSO en Daimler Truck”, zegt Jorge Rosa, President en CEO van Mitsubishi Fuso Truck Europe.

De fabriek in Tramagal, gelegen op ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van Lissabon, produceert de FUSO Canter en zijn volledig elektrische broer, de FUSO eCanter. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van Daimler Trucks voor Europese productielocaties, streeft de fabriek naar CO2-neutraliteit in 2022.

Bron: Daimler Truck AG, Stuttgart, Germany

Contact: Maximilian Splittgerber, +49 (0) 160 8607124, maximilian.splittgerber@daimler.com

FUSO – a Daimler Group Brand

Back to top