Jubileumfeest: Generatiewissel bij V.J.B. Motors en Lancering Subaru Solterra

Jubileumfeest: Generatiewissel bij V.J.B. Motors en Lancering Subaru Solterra

Johnny en Benny Roosen nieuwe bestuurders V.J.B. Motors

Oprichters Valère en Ria geven fakkel familiebedrijf door aan twee zonen

Hasselt, 28 april 2022 – Johnny en Benny Roosen zijn voortaan de nieuwe bestuurders van V.J.B. Motors in Hasselt. Dertig jaar na de oprichting, nemen ze de fakkel van het autobedrijf over van hun ouders Valère en Ria.

Na dertig jaar met veel plezier en toewijding het bedrijf te hebben gerund, zullen Valère en Ria terugtreden en genieten van hun pensioen. Beide zonen zullen in hun voetsporen treden.
Johnny en Benny zijn al van jongs af aan nauw betrokken bij V.J.B. Motors en kennen het reilen en het zeilen als geen ander. Deze overdracht brengt voor klanten dus geen merkbare veranderingen met zich mee. V.J.B. Motors blijft zo het vertrouwde adres voor mobiliteit en garandeert de persoonlijke service die klanten de afgelopen dertig jaar gewend zijn.

JUBILEUMFEEST

De overdracht van de zaak valt samen met de dertigste verjaardag van V.J.B. Motors en de lancering van de SUBARU Solterra, de eerste 100% volledig elektrische SUV van SUBARU die vanaf Juli leverbaar zal zijn. Reden genoeg dus om dit in de verf te zetten. Daarom organiseerde V.J.B. Motors op 28 april 2022 een Jubileumfeest voor partners en klanten. In het gezelschap van een 150-tal genodigden en in aanwezigheid van het Japanse management van SUBARU Benelux werd het doek gelicht over de SUBARU Solterra. De SUBARU Solterra geniet veel bijval op vlak van innovatie, design en veiligheid. Gelijktijdig werden de pre-orders geopend en de eerste bestellingen genoteerd. Voor bestellingen tot 31/05/2022 genieten de kopers van “Early Delivery” prioriteit en zien ze hun SUBARU Solterra nog tijdens de zomer geleverd.

LANGE GESCHIEDENIS

Het verhaal van V.J.B. Motors start eigenlijk in 1986. In dat jaar wordt Valère Roosen verdeler van MG Rover in Meeuwen.  Op 18 mei 1992 wordt V.J.B. Motors boven het doopvont gehouden en wordt de nieuwe zaak opgericht aan de Prins Bisschopssingel 56 in Hasselt. Na het faillissement van MG Rover in 2005 wordt V.J.B. Motors officiële Mitsubishi & FUSO verdeler.  Hierdoor kwam ook de noodzaak om de werkplaats en showroom verder uit te breiden. Enkele jaren later, in 2009, werd ook het SUBARU-gamma beschikbaar in de showroom, waardoor V.J.B. Motors zich verder kon specialiseren in veelzijdige SUV’s en betrouwbare Japanse merken. Vandaag is V.J.B. Motors exclusief verdeler van SUBARU en FUSO Canter voor de provincie Limburg en ruime regio.

ELEKTRISCHE MOBILITEIT

In 2020 vond opnieuw een uitbreiding plaats van de werkplaats en werd de showroom en receptie volledig onder handen genomen. Tegelijkertijd wou V.J.B. Motors nog bewuster omgaan met elektrische mobiliteit en breidde zo het gamma uit met elektrische scooters, elektrische wagens en elektrische lichte bedrijfswagens. Anno 2022 is V.J.B. Motors tevens officieel verdeler van ElectricBrands. Dit Duits merk zal in de komende jaren tal van boeiende, innovatieve, maar bovenal elektrische producten op de markt brengen waaronder de XBUS en hoogwaardige elektrische design-scooters van het Italiaanse NITO.

FLEET DEALER OF THE YEAR

In 2022 w erd V.J.B. Motors verkozen tot Fleet Dealer of The Year voor het merk SUBARU. Deze verkiezing wordt gehouden door een onpartijdig panel van multimerk leasingmaatschappijen en beoordeelt dealers op basis van objectieve criteria zoals de aanwezigheid van een fleetstructuur, aanwezigheid van een business-corner, vloot testvoertuigen, consulting en kennis over fiscale aspecten van bedrijfswagens, relatie met de leasingmaatschappijen, appreciatie van de fleetowner voor de dealer en het aanbod fleetgamma van het merk.

OVER DE SUBARU SOLTERRA

De SUBARU Solterra EV brengt de wereldvermaarde betrouwbaarheid, de modernste veiligheidstechnologie en de legendarische vierwielaandrijving van het merk SUBARU samen in een milieuvriendelijke, 100% elektrische en fiscaalvriendelijke SUV. De SUBARU Solterra werd ontwikkeld op het e-SGP (e-Subaru Global Platform) en zorgt voor een rijervaring met superieure dynamische eigenschappen, die zorgen voor een hoge stabiliteit en handelbaarheid. Door Auto Bild Allrad in Duitsland werd de SUBARU Solterra uitgeroepen tot “Innovatie van het jaar 2022” voor zijn combinatie van elektrische voertuigspecificaties met symmetrische vierwielaandrijving en X-modus, die de beste tractie en maximaal rijplezier op elk terrein biedt.

De SUBARU Solterra heeft een 71,4 kWh Lithium-ion batterij en biedt een actieradius tot 465 km (WLTP) en een trekvermogen van 750kg*. De SUBARU Solterra wordt standaard geleverd met permanente All Wheel Drive, geïntegreerde navigatie, 18” aluminium velgen, LED lichten en een uiterst compleet veiligheidspakket met o.a. SUBARU Safety Sense, Panoramic View Monitor, Digitale achteruitkijkspiegel, Rear Cross Traffic Alert, Driver Monitor en Safe Exist Assist en biedt daarmee een uitermate gunstige prijs/kwaliteitsverhouding binnen het segment van de vierwielaangedreven elektrische SUV’s. De SUBARU Solterra is daarenboven leverbaar als  optionele Skypackage-uitrusting met 20” aluminium velgen, een panoramisch glazen dak, bestuurdersstoel met geheugenfunctie, elektrisch verstelbaar passagierszetel, zetelverwarming achteraan, stuurwielverwarming, draadloze oplader, simili lederen zetels en Harmon Kardon premium audiosysteem.

De SUBARU Solterra kan nu reeds besteld worden. De eerste voertuigen arriveren in de loop van de maand Juni. De eerste leveringen starten vanaf Juli. Snelle beslissers zien hun SUBARU Solterra sowieso nog voor het einde van deze zomer geleverd.

OVER ELECTRICBRANDS

ElectricBrands AG is een Duitse fabrikant van elektrische voertuigen gevestigd in Itzehoe, Sleeswijk-Holstein. Het bedrijf werd opgericht in 2020 in Hessen, voordat het zijn hoofdkantoor in mei 2021 naar de toekomstige productielocatie in Itzehoe verhuisde. ElectricBrands ontwikkelt duurzame elektrische voertuigen met een hoge mate van bruikbaarheid voor uiteenlopende klantgroepen. Op deze manier wil ElectricBrands de mobiliteit van de toekomst definiëren.

Het eerste product van ElectricBrands is de XBUS, een lichtgewicht elektrisch voertuig in de L7E-klasse, dat al sinds 2018 in ontwikkeling is met zijn voorganger emobs GmbH. Het eerste prototype van de XBUS werd in juli 2021 wereldwijd aan het publiek onthuld, terwijl de productie in 2023 moet beginnen. XBUS is het meest innovatieve en modulaire elektrisch voertuig ter wereld. Het genereert een maximale actieradius van 600 km dankzij zijn geïntegreerde zonnemodules, recuperatie aandrijvingen en uitneembare batterijen. Met meer dan 10 modulaire en verwisselbare opbouwen kan de XBUS in een paar stappen volgens het lego-principe omgebouwd worden tot cabriolet, terreinauto, bakwagen, stationwagon, picku-up of panelvan en kampeerbus.

Meest recent ondertekende ElectricBrands een partnerschap met NITO, een producent van Italiaanse hoogwaardige elektrische scooters, voor de Europese distributie van zijn N1e electric scooter en de NES (Nito Electric Scooter).

###

Perscontact
Indien u vragen heeft over dit persbericht, neem dan contact op met Roosen Johnny, johnny.roosen@vjbmotors.be, +32 11 28 33 90, V.J.B. Motors nv, Prins Bisschopssingel 56, 3500 Hasselt

*alle technische eigenschappen onder voorbehoud van officiële homologatie.

Back to top