Subaru Impreza is terug. Test hem nu!

Subaru Impreza is terug. Test hem nu!

De nieuwe Subaru Impreza is terug. Kom nu de nieuwe Subaru Impreza testrijden bij V.J.B. Motors te Hasselt. De Subaru Impreza staat bol van de nieuwigheden en bevat heel wat nieuwe technologie.
De Subaru Impreza is standaard uitgerust met het wereldvermaarde veiligheidsssysteem Eyesight aangevuld met Lane Sway Warning en Lane Keep Assist. Gecombineerd met symmetrische vierwielaandrijving en Lineartronic CVT is het een van de veiligste en best uitgeruste auto’s in zijn segment. De nieuwe Subaru Impreza is gebouwd op Subaru’s nieuwe Global Platform, dat stijver en veiliger is. Dankzij het platform biedt de Impreza veel rijplezier, veel binnenruimte en een hoge mate van passieve en actieve veiligheid. Het nieuwe platform en EyeSight spelen een belangrijke rol voor de veiligheid. EyeSight werkt als een extra paar ogen voor de bestuurder en grijpt in bij gevaar. Active Torque Vectoring, licht- en regensensor en een Winter Pack met onder meer verwarmde buitenspiegels en een ruitenwisserontdooisysteem zijn eveneens standaard. Alle voorzieningen gecombineerd met een oerdegelijke veiligheidskooi, solide Japans staal, een uitgekiend botsenergieabsorptiesysteem, uitstekend zicht rondom, een boxermotor die bij een frontale botsing onder de auto glijdt en andere unieke Subaru-veiligheidsitems maken de Impreza een uiterst veilige auto in zijn klasse.

Subaru impreza is terug

De Subaru Impreza is leverbaar in drie uitrustingsniveau’s. Pure, Comfort en Premium. Veilig en met een rijke standaarduitrusting, dat is de nieuwe Impreza. De Pure, de instapversie van de reeks, beschikt naast de bovenvermelde veiligheidssystemen reeds over Apple Car Play, DAB+-radio, volautomatische airconditioning, een bluetooth carkit met stuurwielbediening en adaptieve cruise control. Veiliger, ruimer, completer en met meer rijplezier op pad is in deze klasse nauwelijks mogelijk. Na de Pure komt de Comfort. Ook veilig, nog completer. Hij is voorzien van meesturende LED-koplampen, achteruitrijcamera, keyless access en een Advanced Safety Pack met grootlichtassistent, omgevingsradar achter en automatisch dimmende binnenspiegel. De top of the line-versie heet Premium. Die uitvoering heeft alles van de Comfort aangevuld met 18-inch lichtmetalen wielen, dorpelverbreders, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, lederen bekleding, elektrisch schuif/kanteldak en geïntegreerd grootscherm navigatie met TomTom Maps.

De Impreza-reeks begint met de 1.6i Pure voor € 21.495 incl. BTW, de 1.6i Comfort kost € 24.795 incl. BTW. De zeer complete Premium-uitvoering is verkrijgbaar voor €27.995 incl. BTW. Drie jaar garantie is standaard op elke Subaru, de garantietermijn uitbreiden tot vijf jaar is mogelijk.

 

Gloednieuwe Subaru Impreza: eerste model op Subaru Global Platform

De nieuwe Subaru Impreza is gebouwd op het Subaru Global Platform en ontworpen met Subaru’s DNA ‘Enjoyment and Peace of Mind’ in gedachten. Het model biedt rijplezier voor zowel de bestuurder als de passagiers en is voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid, dynamiek en afwerkingskwaliteit. De Subaru Impreza is bovendien de eerste door een Japans merk gebouwde auto met standaard een airbag om voetgangers te beschermen.

  • Nieuw model maakt gebruik van het nieuwe Subaru Global Platform met aanzienlijke verbetering van veiligheid, rijcomfort en wendbaarheid
  • Tastbaar bewijs van Subaru’s nieuwe Dynamic x SOLID designfilosofie, tevens sterk verbeterde afwerking van interieur en exterieur
  • EyeSight, automatisch remmen bij achteruitrijden en andere innovatieve technologieën bieden hoog veiligheidsniveau

 

 

De vijfde generatie Subaru Impreza is het eerste strategische model dat in het kader van Prominence 2020, het middellange termijnplan van het Japanse merk is ontwikkeld en is het eerste model dat gebruik maakt van het volledig nieuwe Subaru Global Platform. Dit platform biedt een aanzienlijke verbetering van stijfheid en sterkte van carrosserie en chassis. Verder biedt de Subaru Impreza botsveiligheid en ongeval preventie van het hoogste niveau en zijn handling en rijcomfort ook aanzienlijk verbeterd.

Het nieuwe Subaru Global Platform, samen met Subaru’s kerntechnologieën, zoals Symmetrical All-Wheel Drive (AWD),  EyeSight en Lineartronic CVT vormen een belangrijke stap vooruit als het gaat om Subaru’s ‘Enjoyment & Peace of Mind’. Het platform is de basis voor de volgende generatie Subaru’s.

De Impreza is het eerste productiemodel dat volledig is ontwikkeld volgens de DYNAMIC x SOLID ontwerpfilosofie. De nieuwe Impreza beschikt over een sterk verbeterde afwerking van interieur en exterieur en bevindt zich daardoor op dit vlak aan de bovenzijde van het C-segment.

 

Subaru Global Platform

Het next-generation platform is ontwikkeld met de toekomst in gedachten en kijkt verder naar 2025. Het is Subaru’s grootste verbetering ooit in algemene voertuig prestaties. De voornaamste kenmerken omvatten:

1. Emotioneel innemend dynamisch gevoel dat verder gaat dan hoge prestaties

Het nieuwe platform maakt een nieuw type rijervaring mogelijk, dat de zintuigen direct aanspreekt en een ongeëvenaarde souplesse en comfort aanbiedt. Dit wordt verder ondersteund door uitzonderlijke prestaties en specificaties. Het nieuwe platform verfijnd het dynamisch gevoel van Subaru op volgende vlakken: (1) Rechte lijnstabiliteit (2) Onderdrukking van geluid en trillingen en (3) Comfort.

(1) Rechte lijnstabiliteit

Het nieuwe platform verhoogt dramatisch de stijfheid doorheen het koetswerk en chassis (een stijging van 70% tot 100% ten opzichte van de huidige modellen) en bevat aanzienlijke verbeteringen aan het ophangsysteem. Bovendien is het zwaartepunt nog lager waardoor een zeer responsieve stuurinrichting wordt gecreëerd die bestuurders in staat stelt om het voertuig precies te controleren naar hun wensen. Door het verminderen van onnodige handelingen lijkt het alsof de wagen het wegdek letterlijk vastgrijpt.

 (2) Onderdrukking van geluid en trillingen

Door een geoptimaliseerde frame structuur en sterkere rubbers tussen onderdelen wordt de totale torsiestijfheid met 70% verbeterd tegenover de huidige modellen. Dit verdeelt de resonantie en vervorming doorheen het hele koetswerk waardoor de trillingen van het stuur, de vloer en de zitplaatsen aanzienlijk worden verminderd. Hierdoor wordt een uitzonderlijke stilte gecreëerd, uniek in zijn voertuigklasse.

 (3) Comfort

Door een verhoogde stijfheid van de ophangingsbevestiging wordt de veringsdemping verbeterd.  Dit  zorgt voor soepele en comfortabele rij-eigenschappen, ongeacht de onregelmatigheden in het wegdek. Door de achterste stabilisator rechtstreeks op het koetswerk te monteren, vermindert het nieuwe platform de rolbewegingen van het voertuig met 50% in vergelijking met de huidige modellen.

2.‘s Werelds hoogste veiligheidsniveau
Actieve veiligheid

Het nieuwe platform bereikt een zwaartepunt dat 5 mm lager is dan de huidige modellen. Samen met de grote verbeteringen in stijfheid en de evolutie van het ophangsysteem maakt dit lagere zwaartepunt een stabielere rijervaring mogelijk dan ooit tevoren. Dit biedt uitstekende uitwijkmogelijkheden op het niveau van een sportieve auto.

Passieve veiligheid

Dankzij een frame structuur die een efficiëntere energie absorptie mogelijk maakt in geval van botsing en de verbeterde koetswerkstijfheid die voortvloeit uit het verhoogde gebruik van platen van hoog trekstaal wordt de absorptie van de impact-energie met 40% verbeterd ten opzichte van huidige modellen. Het platform is klaar voor verdere verbeteringen in sterkte en nieuwe materialen en kan zelfs in 2025 de hoogste veiligheidsniveaus van de wereld aanbieden.

Subaru Impreza Car of the year

Subaru Impreza Car of the year

JNCAP Grand Prix Award

De gloednieuwe Subaru Impreza won de Grand Prix Award 2016-2017*1. De Subaru Impreza kreeg die onderscheiding omwille van het feit dat hij de hoogste score ooit behaalde in de Japan New Car Assessment Program (JNCAP) crash- en veiligheidsevaluatie. Deze evaluatie wordt uitgevoerd door het Japanse Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het Nationale Agentschap voor Automotive Veiligheid en Hulp aan (verkeers)slachtoffers (NASVA).

De recordscore voor de nieuwe Subaru Impreza in de veiligheidsevaluaties van het JNCAP – waaronder crashtesten en testen voor de veiligheid van voetgangers – zijn het resultaat van de expertise van Subaru op vlak van veiligheid. De Subaru Impreza behaalden ook de Special Award*3 omdat hij standaard over een airbag ter bescherming van de zwakke weggebruiker beschikt.

 

Car of the Year Japan 2016-2017

De nieuwe Subaru Impreza heeft eveneens de belangrijke titel Car of the Year Japan 2016-2017 in de wacht gesleept. De Subaru Impreza is, na de Subaru Legacy in 2003, de tweede Subaru die Auto van het Jaar is geworden in Japan.

In Japan is de nieuwe Subaru Impreza een groot succes: na de introductie werden al 11.050 orders geplaatst, terwijl op een aantal van 2.500 per maand was gerekend. Opmerkelijk is het grote aantal kopers dat uit een ander merk komt. Meer dan de helft (51%) van alle nieuwe Impreza-eigenaren in Japan reed voorheen niet in een Subaru.

 

Ward’s 10 Beste Interieurs 2017

De Subaru Impreza werd door Ward’s Auto, een gerespecteerde automobielwebsite, verkozen tot de 10 beste interieur-designs van 2017. De Subaru Impreza werd verkozen omwille van zijn volledig nieuwe designtaal, intuïtief multimedia systeem en zijn algemene styling en afwerking. Deze 7-jarige competitie erkend uitzonderlijke verwezenlijkingen in esthetiek, comfort, ergonomie, materialengebruik en gebruiksvriendelijke elektronica zonder rekening te houden met het prijsniveau.

Het interieur design volgt Subaru’s “Dynamic x Solid” filosofie. Deze filosofie creëert een sterk maar verfijnd thema dat steeds terugkomt in het gehele interieur. Deze nieuwe designtaal wordt verder benadrukt door een strak, intuïtieve centrale console met een multifunctioneel display, centrale luchtroosters en een nieuw multimedia system

Subaru onderscheidt zich door zijn klanten wereldwijd een duidelijk “plezier en gemoedsrust” te bieden als onderdeel van de filosofie, “Confidence in Motion” die eigen is aan het merk. Subaru zal zonder onderbreking zijn primaire, actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologie verbeteren, in het kader van de totale veiligheid. Dit resulteert in plezier en gemoedsrust voor bestuurders en passagiers.

 

 

*1: Award voor de JNCAP vijf-sterren voertuigen met de hoogste score ooit.

*2: 199.7 punten: Nieuw record voor het eerst in drie jaar.

*3: Een nieuwe award om een voertuig te onderscheiden dat over nieuwe veiligheidsuitrustingen beschikt.

 

 

Back to top