Mitsubishi Eclipse Cross wint Good Design Award 2018

Mitsubishi Eclipse Cross wint Good Design Award 2018

De Mitsubishi Eclipse Cross compacte SUV is uitgeroepen tot de winnaar van de Good Design Award 2018, die wordt uitgereikt door het Japanse Institute of Design Promotion

Het Good Design Award Comité was zeer te spreken over het design van de Mitsubishi Eclipse Cross: “De gewaagde wigvorm is zeer opvallend. De karakterlijn die scherp in de flanken snijdt, is onderscheidend en er is veel aandacht voor detail in het ontwerp, met enerzijds de plaatsing van de deurklinken op deze lijn voor een look uit één stuk, terwijl ze anderzijds de achterruit in tweeën snijdt om een goed zicht naar buiten te vrijwaren. We waren ook onder de indruk van de manier waarop het design verschillende dwarssecties gebruikt voor het voorste en het achterste deel van het dak, zodat de auto een coupésilhouet krijgt en toch alle binnenruimte en comfort behoudt die van een SUV worden verwacht”.

 

De Mitsubishi Eclipse Cross is een fusie van de scherpe look van een SUV en de dynamische SUV-mobiliteit, met typische Mitsubishi-styling en prestaties. Andere onderscheidende elementen zijn ook het feit dat het ontwerp de bestuurder ertoe aanzet om op zoek te gaan naar en te genieten van nieuwe avonturen, de vierwielcontrole voor een prettig en geruststellend gevoel om de rijervaring te verbeteren en de connectiviteit die nieuwe en leuke avonturen inspireert.

Met zijn koetswerkontwerp creëert de Mitsubishi Eclipse Cross een nieuwe, coupévormige SUV-look. Rond het hoge uitkijkpunt, de grote bodemvrijheid en het ruime interieur, die echte SUV-kenmerken zijn, hebben we lijnen getekend die de auto een wigvormig profiel geven. Dat wordt nog versterkt door de gordellijn en de krachtige karakterlijn, de naar voren leunende achterruit, de korte achteroverhang met verticale kofferklep en de sterk opgezette en gespierde wielkasten.

Mitsubishi Eclipse Cross - Good Design award 2018 pix

Mitsubishi Eclipse Cross – Good Design award 2018 pix

Nota 1…Good Design Award is sinds zijn oprichting in 1957 het enige evaluatie- en aanbevelingssysteem in Japan geweest, destijds onder naam Good Design Product Selection System (of G Mark System). In haar 60-jarig bestaan heeft de organisatie steeds als doel gehad om de industrie te verbeteren en de Japanse levenskwaliteit via design te vergroten. Sindsdien zijn al meer dan 45.000 G Mark-erkenningen uitgereikt. Vandaag is het uitgegroeid tot een wereldwijde designprijs waar vele bedrijven en organisaties uit de hele wereld naar meedingen. Het G-logo, het symbool van de erkenning, wordt wereldwijd erkend als een teken van uitmuntend design.

Back to top