Evetta: nieuw cabrioletmodel gelanceerd in Duitsland

Evetta: nieuw cabrioletmodel gelanceerd in Duitsland

De “Evetta Openair” vierde zijn debuut toen het in juli 2022 voor het eerst als prototype aan het publiek werd gepresenteerd – en nu kunnen pre-orders worden geplaatst.

Itzehoe, 22 augustus 2022. De originele Evetta krijgt een zusje: in juli 2022 vond in Rosdorf bij Göttingen de wereldpremière van de “Evetta Openair” in beperkte oplage plaats.

ElectricBrands liet tijdens een open dag het publiek kennismaken met haar nieuwste modellen. Onder de nieuwe modellen waren de “Evetta Openair” en de “Evetta Cargo”. Beide prototypes waren te zien in de toekomstige productiehal van Evetta in Rosdorf, Nedersaksen, Duitsland en waren beschikbaar voor testritten.

Martin Henne, CEO van ElectricBrands: “We zijn blij dat we nu al twee nieuwe versies van de Evetta kunnen introduceren. Het is leuk om door te gaan met de ontwikkeling van dit fraaie en tegelijk duurzame lichte voertuig. We zijn er zeker van dat onze twee nieuwe modellen ook hun fans zullen vinden, net als ons origineel.”

Over de Evetta

De Evetta is een volledig elektrisch licht voertuig en opvolger van het icoon uit 1954. De retro-look doet denken aan de coolheid van de jaren 50 in combinatie met tijdelijke stedelijke mobiliteit. Het miniatuurvoertuig is eenvoudig, ruimtebesparend, licht, volledig elektrisch en rijdt nagenoeg emissievrij. De eerste voertuigen komen in de zomer van 2023 op de Duitse markt. De Evetta wordt geproduceerd door Evetta in Göttingen door ElectricBrands AG, een Duitse fabrikant van elektrische voertuigen met hoofdkantoor in Itzehoe.

Het nieuwe lichte elektrische voertuig “Evetta” doet denken aan de jaren vijftig. Bijzonder opvallend is de naar voren openende deur. Evetta heette vroeger “Karo” en is ontworpen door de voormalige autofabrikant Artega. Sinds het voorjaar van 2022 is Artega volledig geïntegreerd in de ElectricBrands-bedrijvengroep. Het voertuig is bijna klaar voor productie en wordt ontwikkeld op de locatie in Göttingen. Volgend jaar worden de eerste Evetta’s geleverd aan klanten.

Evetta is online te bestellen

De elektrische runabout voor stedelijke gebieden is sinds 22 juli voor te bestellen in de ElectricBrands online shop op www.Evetta.com. De speciale editie Prima is verkrijgbaar in de kleuren Apricot en Blue en wordt strict gelimiteerd tot 1954 units. Klanten kunnen zich verheugen op een speciaal voertuig voor een nieuwe manier van transport. Met zijn stedelijke afmetingen (lengte 2,48 meter, breedte 1,50 meter) kan de Evetta dwars parkeren en neemt hij weinig parkeerruimte in beslag. Met een actieradius tot 200 kilometer is het elektrische voertuig ideaal uitgerust voor de stad en haar omgeving. Tegelijkertijd haalt de Evetta een topsnelheid van 90 km/u – emissievrij natuurlijk!

Evetta Openair: Stijlvol, praktisch, duurzaam

De “Evetta Openair” is een cabrioletversie van het kleine lichte voertuig. Bijzonder is dat de softtop volledig kan worden verwijderd. De naam Openair zegt het al en belooft liefhebbers van frisse lucht veel rijplezier. En het is praktisch. Op verzoek kan de cabrio via een app worden geopend en gestart – een sleutel behoort dus tot het verleden.

Het betreden van de “Evetta Openair” is hetzelfde als bij de Original en typisch voor een Evetta – via de voordeur. Daarnaast is de cabrio standaard uitgerust met een grotere 18 kWh-accu, wat meer actieradius betekent. Afhankelijk van de rijmodus kan 30 procent meer capaciteit worden bereikt in vergelijking met de standaardbatterij. Met een actieradius van 200 km en een topsnelheid van 90 km/u is het voertuig dus bij uitstek geschikt voor de stad. Het model “Evetta Openair First Edition” is beperkt tot 999 stuks. Pre-orders kunnen online worden gemaakt op www.evetta.com/en of via een van de 800 dealers in Europa; oplevering staat gepland voor medio 2023.

Martin Henne zegt: “We zijn erg trots op onze Evetta. Het is alles-in-één: het ziet er goed uit, is ruimtebesparend in de stad, efficiënt en duurzaam. Het werkt niet alleen op batterijen, maar is ook zo ontworpen dat afzonderlijke onderdelen eenvoudig en zonder complicaties kunnen worden vervangen. Op deze manier willen we het reparatieproces vereenvoudigen. We stellen ons voor dat de Evetta niet alleen op een duurzame manier wordt bestuurd, maar ook om een ​​duurzaam voertuig te creëren wat betreft reserveonderdelen en recycleerbaarheid. We zijn ervan overtuigd dat dit concept de Evetta uniek maakt.”

Alle informatie is onderworpen aan technische inspectie.

Bronn Electric Brands AG

Media contact: Infokontor GmbH, T+49 221 7520250, E media.evetta@electricbrands.de

Back to top